Primeres proves de ràdio…

Avui dia 28 de maig de 2008, hem fet les primeres proves de ràdio a curta distància, és a dir, a llocs propers a la base de recepció. Primerament pensàvem fer-ho amb dos cotxes en moviment, però ja que la base ha de tenir una antena direccional, el més pràctic és estar en un punt fixe. El cas és que la base ha estat el mateix institut, en una terrassa amb vista a forces punts estratègics.
La base estava composta per una antena yagi de 5 elements, el mòdul de ràdio Maxon SD125, un portàtil connectat a aquest per poder visualitzar les dades rebudes i finalment una bateria de cotxe feia de font d’alimentació (per tant, una base autònoma). Pel que fa a l’emissor, l’hem muntat al cotxe d’en Sergi, gràcies al qual hem pogut alimentar a la ràdio mitjançant el connector de 12V del mateix cotxe. En aquest cas un microcontrolador era l’encarregat d’enviar continuament el text “meteotek08″, gràcies a un altre mòdul de ràdio Maxon SD125 amb antena helicoidal.
Els llocs escollits han estat els següents:

  • Un turó de la Bisbal d’Empordà
  • Un punt elevat prop de Castell d’Empordà
  • L’ermita de l’Esperança (Cruïlles)
  • Població de Monells
  • Població de Corçà

La màxima distància de separació entre l’emissor i el receptor ha estat de 4,04 km. Tots els punts han tingut una comunicació satisfactòria (mentre ens dirigíem al lloc hi ha hagut alguna pèrdua, probablement perquè l’antena de la base no estava encara ben orientada).

Pròximament es faràn proves a major distància amb dades reals (posició, temperatura…)

Podeu descarregar-vos el fitxer KML per a Google Earth on hi trobareu els punts exactes de les proves junt amb una petita descripció. – Descarregar

Llocs on hem fet les proves de ràdio

Fent el suport per l'antena

El suport de l'antena ja acabat i apunt per pintar

Pintant el suport per l'antena

Preparant la ràdio per anar a fer les proves

La base de recepció de les proves de ràdio a curta distància


Publicar un comentari