Més progressos
30 març, 2008Després de passar el viatge de final de curs i la Setmana Santa hem tornat a agafar el ritme i els progressos, encara que petits, segueixen. Primer de tot cal dir que hem començat a demanar alguns components i n’han arribat d’altres. Per altra banda també cal destacar l’inici de la construcció de la caixa de porexpan per fer les proves de temperatura.
- Material aconseguit:
- Sensor de pressió baromètrica
- Pantalla LCD monocrom (128×64 píxels)
- Material divers: connectors, pins, condensadors, resistènces….
- Material demanat:
- Càmera Nikon Coolpix L10
- Reflector de radar Plastimo tubular de 2m²
- GPS Copernicus
- Antena GPS
- Microcontroladors nous ( Atmega 8 i 32)
- Material entre decisions:
- Models de globus
- Models de paracaigudes
- Models de ràdio-mòdem
Així, cal remarcar que l’elecció del reflector de radar va venir determinada per el poc pes que tenia (només 280 grams), per la facilitat de col·locar-lo penjat d’un cable, de la poca resistència que oposa a l’aire per la seva forma cilíndrica i finalment per la seva superfície de reflecció de 2m² que permet que sigui visible a 4 km de distància en només 56 cm de llargada de reflector.
Per altra banda vam decidir elegir la Nikon Coolpix L10 perquè era de les poques càmeres que per un preu molt raonable oferia 6 mp, zoom de 3x i un sistema automàtic de captura que funciona molt bé amb tot tipus de llums i amb moviment de càmera. A la vegada també permet gravar vídeos de qualitat raonable. Finalment cal destacar que funciona amb targetes SD que són les més econòmiques actualment.
Per acabar cal dir també que hem iniciat el procés de construcció de la caixa de proves de temperatura de la qual a dia d’avui ja en tenim tota la part de porexpan feta. Les peces s’han enganxat amb silicona calenta i finalment amb silicona freda s’ha sellat per evitar pèrdues entres es juntes de les peces. Ara ens falta recobrir-la amb la manta tèrmica i acabar de fer la instal·lació de cablejat i col·locar els 4 ventiladors que faran un corrent d’aire per tal de simular el més exacte possible les condicions de temperatura que es trobarà allà dalt.