Llançament: tot un èxit!

Des de l’últim post fins aquest han passat moltíssimes coses, hem fet un munt de proves, hem acabat d’ajustar el firmware, algunes coses del circuit també s’han perfeccionat… Després de superar un gran nombre de problemes d’estabilitat, vam reunir-nos per decidir quan es faria el llançament. Era difícil prendre la decisió, ja que els últims problemes ens feien pensar que alguna cosa podria fallar durant el vol definitiu i després d’un any de preparació no voliem que res anés malament. Primerament vam pensar en el cap de setmana del 20 al 22 de febrer, però els vents ens ho van impedir. Els permisos d’AENA acabaven el dia 1 de març, així que durant la següent setmana havíem de llençar-la o bé s’allargaria tot altra vegada. Seguint les simulacions basades en el programa de la Universitat de Wyoming, tot semblava que a finals de setmana les previsions eren òptimes, el moviment es feia en direcció nord-est des del punt de llançament i es movia aproximadament uns 40km. Fins 48h abans no vam prendre la decisió final, ja que volíem obtenir simulacions al màxim de precises. El dijous 26 al migdia vam acordar definitivament la data del llançament: el 28 de febrer entre 8 i 9 del matí. Els nervis començaven a aparèixer aquest cop, després de tant temps preparant i provant s’acostava el dia definitiu…

Durant les classes del dijous i divendres al matí pensava tot sovint en la sonda, com aniria tot, si fallaria alguna cosa…Finalment el divendres a les 11 no vaig poder resistir-me a les ganes de baixar a Corçà a acabar els preparatius, i vaig anar cap a l’estació de trens. Durant el viatge vaig estar fent les últimes modificacions al firmware amb el portàtil, ja que quedaven algunes coses pendents. Un cop a lloc, el primer que vaig fer va ser provar aquest nou firmware, que semblava funcionar bé, excepte una cosa: la targeta SD. Curiosament tant amb el firmware vell com amb el nou fallava intermitentment… Faltaven menys de 12h per fer el llançament i alguna solució havia d’aparèixer… Va ser una decisió difícil, però sense pensar-ho més temps vaig decidir que volaríem sense SD, és a dir no tindríem registre local i les dades recollides serien únicament les rebudes via ràdio. Era arriscat fer això, ja que podríem perdre informació en cas de tallar-se la recepció, però millor menys informació i estabilitat que no una fallada del sistema per culpa de la SD. Com podreu veure més endavant no va anar gens malament al fi i al cap.

Un cop solucionat tocava preparar i organitzar tot el material: cordes, heli, globus, eines… A més, vam deixar muntat el cutdown així com la majoria de cordes. Finalment, vam preparar una petita taula pel cotxe i un nou suport per l’antena orientable horitzontal i verticalment.

El nou cutdown (I)

Preparant l'estació de recepció...

L’endemà al matí (2.00 AM) va començar l’esperat trajecte cap a Bujaraloz, població escollida pel llançament bàsicament per la seva bona situació. Feia un matí fred amb molta boira com podreu observar a les fotografies. Primerament vam començar a inflar el globus (un procés força llarg ja que vam utilitzar el 75% de la bombona gran d’heli d’Abelló-Linde). Mentrestant, seguíem preparant: comprovar les cordes, col·locar totes les alimentacions, fer alguna petita prova inicial… Un cop inflat el globus i comprovat el seu free-lift (aprox. 1.5Kg) vam iniciar-nos a fer el muntatge definitiu. En aquests moments els nervis ja començaven a pujar força. Acabat tot el procés, pels voltants de les 8.55 AM vam engegar la sonda Meteotek, deixant-la uns minuts de proves abans de llençar-la. El compte enrere quedava cada vegada més aprop!

Comprovada la recepció de dades i el funcionament correcte de tots els dispositius, a les 9.10AM vam efectuar el llançament. Un moment històric!

Preparant el muntatge

Un moment inoblidable: EL LLAN�AMENT!

La sonda comença el seu viatge...

Ràpidament vam pujar als cotxes i va començar un dels moments més intensos: el seguiment. Durant els primers minuts els nervis eren tant alts que tendien a l’infinit més ràpidament que una exponencial! Semblava que tot anava bé: els sensors marcaven els valors previstos, el GPS reportava posicions vàlides, el nombre de fotos incrementava correctament… No va ser fins als 10.000m (una barrera psicològica) que vam anar prenent la calma i guanyant confiança. La seguíem gairebé en paral·lel, i cal dir també que la simulació durant l’ascens semblava complir-se amb força precisió. Van caldre algunes parades per reorientar l’antena o esperar a la sonda.

Parada momentània durant el seguiment per ajustar l'antena

Tot anava dins el previst, fins que prop dels 26.000m d’alçada les bateries dels dos portàtils principals van entrar en estat crític, cosa que ens va fer decidir canviar al portàtil reserva, però la sorpresa va ser gran: el Google Earth no funcionava! Podíem rebre dades però no interpretar les posicions ja que el Google Earth es negava a treballar offline. Els nervis tornaven a aparèixer… Com que érem vora un poblet vam prendre una decisió ràpida: anar a una casa per demanar un endoll i poder connectar el portàtil que tenia els mapes. Sortosament la primera casa que vam trobar ens va acollir sense problemes (un fort agraïment des d’aquí!) . Gràcies a això vam poder continuar, això sí, estàtics per tenir corrent (per culpa d’això es van perdre les dades des de 27.450m a 28.357m).

Un cop tornada la “normalitat” vam observar que la sonda havia superat la cota dels 30.000m, i poc després, concretament als 30.677m es va produïr l’explosió del globus, fent ja el pròxim registre als 30.483m. Va ser un moment de gran alegria però crític: No podíem anar al lloc de caiguda perquè necessitàvem alimentació. El descens era ràpid, especialment als primers metres degut a la baixa densitat atmosfèrica.

A mesura que l’altura baixava es podia observar l’estabilització de la velocitat de baixada, fins que els últims registres els vam rebre des dels 881m i 679m. Ara ja sabíem que havia caigut i que tocava anar-la a buscar. La sorpresa va ser que la zona tenia un nombre força elevat d’estanys i recs ja que era terra de regadiu. Vam arribar a pensar que podria haver caigut en algun d’aquests llocs… però confiàvem en la poca probabilitat de que això passés.

Ràpidament ens vam dirigir a la zona de caiguda prevista (amb la parada de la Guàrdia Civil entremig, potser l’antena els va fer pensar que érem espies, qui sap). Un cop allà ens vam dirigir a una finca per demanar més corrent i poder encendre de nou els portàtils i mirar amb exactitud la zona de caiguda. El radi on havíem de buscar era relativament petit, així que ràpidament ens vam posar a buscar-la. Per alguna raó vaig pensar que potser encara s’estaven enviant dades i… la sorpresa va ser que sí! Ja teníem el punt exacte d’aterratge!

Amb el cotxe ens vam dirigir ràpidament al petit camí on suposadament estava i efectivament… ERA ALLÀ!

La sonda en el moment que la vam trobar

La trajectòria seguida va ser la següent (a sota també amb la simulació perquè pugueu comparar):

Trajectòria real seguida per la sonda

Trajectòries (real i simulada)

L’alegria de tornar-la a veure va ser molt gran, però faltava comprovar les fotografies! Ràpidament vam treure la SD i sí, havien sortit fotografies molt bones! Aquí en teniu un recull:

DSCN2123

DSCN2129

DSCN2146

DSCN2179

DSCN2191

DSCN2200

DSCN2219

DSCN2226

DSCN2229

DSCN2233

DSCN2237

DSCN2261

DSCN2309

DSCN2311

DSCN2329

DSCN2360

DSCN2369

DSCN2371

Ja per acabar, us deixo amb la foto de grup, feta després d’haver comprovar que tot havia anat bé:

Tots els membres del grup

Pròximament publicarem l’estudi de dades, vídeos, codi i altres coses (si no hi ha novetats serà durant l’Abril de 2009)


114 Comentaris per l'entrada “Llançament: tot un èxit!”

Autor: Joan Artigas

Felicitats!!! he quedat impressionat de la feina que heu fet, és tot fantàstic, esteu fets tot uns professionals.

Autor: Oriol Rodríguez

Enhorabona! Els resultats poden ser brutals! Quines imatges… i ben bé que us ho mereixeu, que pel que he vist pel blog heu fet moltíssima feina.

Per molts anys i a continuar!

Autor: miusicson

Felicitats! Un treball fantàstic i l’experiència m’imagino que ha de ser increïble!

Autor: stavrogin

És admirable això que heu fet, nois! Cal més gent com vosaltres.

Autor: nof

un 10! increïble!

Autor: aberron

¡Enhorabuena chicos! Gran trabajo :-)

Autor: Iñaki

Fantástico… fantástico… ! Pienso que es un trabajo admirable.

la meva sincera enhorabona!

Un saludo.

Autor: ismael

Acabo de saber del vostre projecte aquí
http://obm.corcoles.net/20090317/una-de-sondas-espaciales-hechas-aqui-y-medios/
i pels mitjans que s’hi enllacen.

Enhorabona. Un projecte al·lucinant. Em fa “enveja” el “subidón” que encara deveu tenir :) :) :)

Profe: ets una canya :)

Autor: Inma

Felicidades. Un gran trabajo. Un gran equipo.
¡Qué envidia!

Intentaré que lo sepa todo el mundo.

Autor: cualquiertiempodormido

Mi mas sincera enhorabuena chavales, las fotos son impresionantes.

Felicidades al profesor.

Autor: David

Fecilitats a tots!! Les fotos són genials. Seguiu així.

Autor: PatF - USA

¡Meravellós mecanisme! Mi mas sincera enhorabuena a tothom.

Autor: JotaParro

Muchas felicidades, lastima que solo sepa de catalá lo suficiente como para enterarme un poco, llevo a cabo un proyecto similar y me ha animado mucho vuestra iniciativa… enhorabuena de verdad si os aparece el mail y deseáis compartir info no os cortéis.. un saludo de nuevo y suerte!

Autor: adrià

Impresionant! Les fotos han quedat impecables! Per fer-les heu fet servir una càmera normal i corrent?

Autor: Todd

Congratulations, well done guys … excellent work !!

-todd-
HHWRSA
Sydney, Australia

Autor: Terry

Congratulations fellas! Truly inspiring! I hope you keep going with more adventures!

Autor: Buenmojo

Quina caña! Felicitats per la feina i pels resultats. Impresionants.

Energia i pau per a futures empreses.

Autor: Senyor

M’he assabentat del vostre projecte a través de diferents blogs.

Enhorabona per la feina i els resultats!

Endavant les hatxes!

Autor: prm

Enhorabona! D’aquí a la NASA…

Autor: Ogarev

Felicitats nanos!! “Els primers catalans a l’espai!!”

Autor: Moreno

Parabéns!!! amazing achievement
felicitaciones de Brasil!

Autor: Kaiser

Impressionant nois.

Salutacions

Autor: Joel

Hey, prepareu-vos per a l’efecte “Microsiervos”. Heu sortit allí, i ara us penjaran la pàgina de tantes visites.

Enhorabona per tot el projecte, és fantàstic veure que les ganes poden més que la pasta!

Autor: oscar

us acabo de veure a us.gizmodo.com he clickat perque em semblava molt interessant pensant que seria un projecte fet per americans o aixi i veig que sou de l’emporda!! felicitacions. un projecte impressionant i molt ben explicat, amb molta emoció

Autor: Juan Carlos

Enhorabona!

Felicidades por lo logrado, me han puesto los pelos de punta ver las fotos. Mi completa admiración.

Autor: Jairo

felicitats! quin gran treball. Ho he llegit al http://www.microsiervos.com

Autor: Pau

Enhorabona!
Un projecte molt motivador.

Autor: ramon

Enhorabona (nois i professor) i endavant, sempre endavant!!!

Autor: Luis

Sois la bomba… Enhorabuena y muchos animos para seguir tirando globitos… ;-)

¿esto vuestro es contagioso en los institutos?

Luis

Autor: Carles

Si senyor! Enhorabona nois, aconseguir un exit tan rotund en un projecte tan ambicios ha de ser difícil, però heu demostrat que és possible.

Autor: Fernando

Si señor,
enhorabuena de verdad a todos!!!

Autor: ruben

Enhorabuena. Impresionante.
¿Se puede ver el interior de la caja?

Autor: Albert Catalan

Què bèeestia; brutal. L’enhorabona.

Autor: Syrius

Una feina admirable i uns resultats impressionants. Gràcies per aquestes precioses vistes del nostre planeta :o )

Felicitats, aplaudiments i visques! Enhorabona a tots!
S.

Autor: Carlos

Enhorabona,
sou fantàstics!

Autor: Carlos Gasparetto

Great work!! Congratulations for your amazing experiment!! Keep the spirit for new discoveries!!

My best regards.

Carlos, Porto Alegre, RS, Brasil.

Autor: Alex

Wow!! moltes felicitats!!!

Autor: ck123

IMpresionante. soys noticia mundial.

un saludo para la familia de L´Escala

Autor: Pikey

I came across your science project from an online Computer Science Software Development magazine.

Very impressive and wonderful results!! I’m really amazed of the photos.

Congratulations to all of you from Malaysia.

Autor: En.es

Mi más sincera enhorabuena, es increíble lo que habéis conseguido.
Seguid así, haciendo cosas tan interesantes como estas.
Os deseo mucha suerte, sois todo un ejemplo.

Un saludo desde Málaga.

Autor: connie

i saw this news at Taiwan’s newspaper.. u guys really did a Amazing job!! rocks!

Autor: qfwfq78

M’heu deixat sense paraules… extraordinari!

Autor: Laia

Ei!!!!!!!

Ho acabem de veure a l’oficina amb els companys i estem flipant!!!!!!
Moltíssimes felicitats és genial!!!!!

Autor: TecnoGrial

Enhorabuena, sois un ejemplo para todos los alumnos de las arrinconadas (tal vez apestadas?) tecnologías de Bachillerato y Ciclos y una demostración más de una teoría de una amiga mía que dice que, al revés que en Castilla, la verdadera fuerza de Cataluña no está en la capital, sino en el interior.

Autor: MadDog

Com va dir un “toreador” d’infame memòria, en dues paraules, “im prezionante”.
El proper, a la lluna?
Seguiu així!!!

Autor: Robert

Felicitats!!!!!!!!!

heu fet el primer llençament de l’Agéncia Catalana de l’Espai 80. Un plantejament genial sense obviar gairavé cap detall. Sou uns profesionals.

Tandebó aquest sigui el primer de molts.

Autor: Fafka

Felicitats!

Autor: Victor Huarcaya

Increíble!….Enhorabuena chicos. Habéis dado una lección a los “grandes”. Vuestro trabajo e ilusión no tiene nada que envidiar a los trabajos de las grandes agencias del espacio. Lo repito: ENHORABUENA!

Autor: io

vaya unos makinas!!!!!! de aki a la nasa!!!

Autor: aprendizdetodo

Olé. Enhorabuena. Me quito el sombrero.

Autor: Alec

Muchas felicidades por su éxito!

Autor: Antoñito de Triana

Estupendo proyecto, aunque no entiendo de catalán ni una papa.
Si queréis compartirlo mejor incluir el texto también en otras lenguas.

¡Felicitaciones!

Autor: Alberto

Muchas felicidades a todos, especialmente al profesor ya que son muy pocos los que saben motivar de esta manera.

Seguid desarrollando nuevos retos!!

Autor: r_daneel

Felicitats!!! Es impresionant que poguessiu fer aquestes fotos amb un equip tant econòmic. Ara tocar que feu un HowTo ;-)

Autor: ctic

Enhorabuena.
Una magnífica y ejemplar experiencia

Autor: Big Bloo

moltissimes felicitats!!! aixo si que es de la bisbal al cel!!!

Autor: Bruno

Congratulations!!!!
Realy exciting

Autor: José Luis

L’enhorabona, nois!!. Això que heu fet demostra que si l’adminstració dediquès recursos pels estudiants que volen investigar, s’en treurien beneficis per tota la comunitat sense haver de subvencionar les grans empreses que només investiguen allò que els interessa pels seus guanys.

Autor: bibi88bibi

Moje gratulacje.

Autor: Blake

Great Work! I heard about this during the morning news on the largest radio station in Southern California, USA, and I had to see the photos. You are all geniuses. You should be very proud that your experiment is being talked about across the entire globe!

Autor: eduardo

Bien hecho amigos bien hecho!!!

Autor: Corvo

Senzillament acollonant.

Sou molt grans, nois.

Felicitats de tot cor.

Autor: Olasz

Great job! Congratulations.
p.s.
did you notice – you’re in the news all over the world :)

Autor: Carlos

Enhorabuena chicos, ya lo sabéis, un trabajo excelente.
Con vuestro permiso os enlazo a mi blog.
Salud2

Autor: Ramon

Enhorabona!, heu portat a terme una experiència molt inspiradora i, a més, heu obtingut unes imatges de les que podreu estar orgullosos tota la vida. Seguiu així!

Autor: Altf

Un gran projecte! La meva felicitació

Autor: Jaume Mas

Enhorabona una passada de feina.Segui així.
Visca la ciència.

Autor: Jose

Felicidades por el trabajo, estoy en Inglaterra y lo he leido en un periodico Ingles, es bueno ver noticias tecnologicas de España.

Un saludo!!

Autor: Felix H. Cat

Cool project!

I’d be interested in looking at your google earth data… do you have a .kml available for download?

Autor: Darío

Muy buenas fotos, y que trabajo tan bueno en equipo. Y bien por el profesor que no los dejó sólos.

Felicidades, sigan así.

Saludos desde México.

Autor: Jorge Guadarrama

Muchisimas felicidades no saben la emocion que senti al leer el articulo y ver esas maravillosas fotos ojala todos los maestros tuvieran la iniciativa para crear estos proyectos, ojala y sigan acatualizando la pagina con mas proyectos igual de interesantes que este, la noticia ya es mundial, no saben que envidia les tengo de la buena, un saludo y un abrazo desde Mexico

Autor: YCheng

So Cool~
So Smart~

Autor: Ysondra

Felicidades chicos! Impresionante.

Autor: carlos

hola, felicitats pel seu treball, les seves fotos son especials, sobre tot la DSCN2329.

salutacions.

Autor: Xevi

Encara se m’està caient la baba. Enhorabona nanos!

Autor: Carl Cox

La meva enhorabona nois!!! M’han agradat molt las fotografies. Impressionant!!
Soc Enginyer Aeronautic i no puc mes que aplaudir-vos.

(Perdoneu el meu Catala escrit pero no fa massa que visc a Catalunya…)

Autor: Marta

Felicitats pel que heu aconseguit! He que quedat impressionada. Salutacions des d’Estats Units.

Autor: David

Sou un model a seguir.

Enhorabona!

Autor: Kan

congrats from Hong Kong! Great pics!

Hope to see the full collection of pictures soon :)

Autor: Aussichten eines Wetterballons « blackfrog | blog

[...] mit einem meteorologischen Ballon steigen liessen. Die Bilder veröffentlichen sie in ihrem Blog, der bald darauf von Besuchern auf der ganzen Welt gestürmt [...]

Autor: Dawid

Fantastic job guys and great photos!!! Regards from Poland.

Autor: Jordi Adell

Excel·lent treball! La meva enhorabona. Amb el vostre permís vaig a utilitzar la info del vostre blog i fotos com a exemple de projecte d’aprenentatge engrescador a les meves classes a la universitat.

Autor: Robert

Moltes felicitats a tot el grup, el que heu aconseguit es impressionant!! I encara mes tenint en compte els recursos amb els que ho heu fet!!

Es parla de vosaltres a mig mon, i acabeu de sortir al blog d’en Tim O’Reilly (USA), un dels blogs mes respectats i coneguts en el camp de les noves tecnologies:

http://radar.oreilly.com/2009/03/four-short-links-20-mar-2009.html

Des d’Anglaterra, em trec el barret davant vostre :) !

Autor: del503alsv

Felicitats a tots!!! No hablo catalá, vivo en El Salvador (Centroamérica) y quiero unirme a las felicitaciones que reciben de todo el mundo, porque realmente ha sido una gran lección la que le han dado al mundo con su proyecto.
Ha sido impresionante conocer acerca de su éxito. Acabo de poner un link con la información en mi blog: http://del503alsv.blogspot.com/2009/03/30-mil-metros-arriba-en-catalunya.html
Bendiciones y disfruten mucho de estos momentos! ¡Ah sí, visca Catalunya, Visca Meteotek08 y…visca el Barça! XDDD

Autor: LaoLao

Congratulations! Sorry, I type in English. You have done a Great thing. I hope that your endeavor inspires others! Maximus ad astra!

Autor: Ferran

Nois, ens ha emocionat el vostre projecte!
tant de bó hi hagués més gent com vosaltres en aquest país, sou un gran exemple d’inspiració.
Un milió de felicitats! i molts èxit pel futur!

Autor: Andy

Increïble!

Autor: Jesus Fernandez-Cid

Solo puedo daros la enhorabuena por el trabajo tan impresionante que habéis realizado. Gracias por recordarnos que otro tipo de educación es posible. Enhorabuena a los alumnos por demostrarnos también que sin ellos, no merecería la pena ser profesores.

Un abrazo sincero a todos.

Autor: nosoloSporting

Enhorabuena por el éxito, por el trabajo realizado y por el esfuerzo y las horas de dedicación, demostrando que querer es poder y que con ilusión se va al fin del mundo.
Saludos desde nosoloSporting

Autor: muad_did

Felicidades, un gran trabajo y unas fotos esplendidas. Las proyectaremos este viernes en una reunion del CLub Fotografico de mi universidad.

Es una lastima que se haya politizado este exito y muchas noticias extranjeras esten llenas de comentarios inapropiados para una noticia como esta.

Autor: Fernando

Saludos y Enhorabuena desde Hong Kong,

mi mas sinceras felicitaciones al grupo por esta autentica azaña, con menos se han hecho películas en Hollywood ;)

Por otro lado tirón de orejas por la web, que esté en español o catalán es cosa ya de cada uno, pero que no esté en inglés es un delito grave!!

Autor: vicent (Valencia)

Moltes felicitats.
Endavant!
salutacions desde Valencia.

Autor: Joaquim Fonoll

Moltíssimes felicitats! Un projecte realment impressionant. Seguiu així: curiosos i experimentant…

Autor: Lluís Cap

Que chulu, segur que no ha sigut gens fácil nois, felicitats i que aixo només sigui el principi d’una llarga cadena d’exits! Continueu amb aquesta ilusió i ganes d’investigar.

Autor: Orayo

Un trabajo admirable. ¡Muchisimas felicidades!

Autor: marto

fantástico muchachos!

me encanta la gente como ustedes, transmite muchas ganas de hacer y saber más

pensar que una cámara cualquiera con tarjeta sd puede tomar esas imágenes me emociona, y prueba que la tecnología pone en nuestras manos el límite, todo depende de nosotros,

que sea el principio de una verdadera aventura espacial!

gracias por la imaginación,
un abrazo de marto

Autor: Gracebalma

Buen trabajo
No sé si os sorprende la gran repercusión mediática que esta teniendo.
Yo lo vi en la TV y me ha sorprendido encontrar las fotos en la recomendable página http://www.boston.com/bigpicture/ exactamente en http://www.boston.com/bigpicture/2009/03/scenes_from_30000_meters_above.html

Felicitat per tots!!!

Autor: Jordi Novellas

Nois,us felicito.

Heu fet una tasca esplèndida, i heu demostat que amb enginy, bona voluntat, co…. i treball, es poden aconseguir fites importants.

Felicitats i endevant amb els vostres projectes.

Jordi

Autor: rasselas

Bravo!
Mi más sincera enhorabuena.

Ya habéis llegado muy alto.

Y más que vais a subir.

Un fuerte abrazo desde Murcia!

Autor: Javier

Felicidades. Me parece impresionante el trabajo que habéis llevado a cabo. Creo que el proyecto en sí es fabuloso y como experiencia educativa es una prueba de lo que puede hacer el ser humano cuando se esfuerza por lograr algo. Sólo necesita tener acceso a la información, un poco de apoyo y tesón.

Autor: Pau Ibars

Moltíssimes felicitats nois!!! Gran projecte! :D

Autor: Marc

Moltes felicitats pel projecte, només la idea i tot el procés es mereix un reconeixement, però si a més hi sumem l’èxit dels resultats, doncs ja ni en parlem, molt interessant tot plegat, de debó.

Impacient per veure els resultats obtinguts.

Salut!

Autor: jj

moltes felicitats gent, un treball magnific. i tot un exemple!

felicitats!

jj

Autor: Ferran

Moltíssimes felicitats, nois.

Gràcies per la vostra increïble i apassionada feina. Gent com vosaltres és la que sempre ens portarà cap un futur millor per a tothom.
Seguiu així, que us necessitem.

La meva més sincera enhorabona!

Autor: Manel

Simplement extraordinari, habeu fet un magnific treball, aixo demostra que amb enginy e iniciativa es pot conseguir quelcom que un es proposi.

MOLTES FELICITATS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hi a sobre en CATALÁ…..

Autor: Alfredo

Enhorabuena chicos, un gran trabajo. Y felicidades al profesor.

Lástima que un trabajo tan importante quede reducido a un experimento en catalán, una lengua que el resto del mundo no conoce. Teniendo la posibilidad de explicar vuestro trabajo en castellano, y ampliar la repercusión del blog, me parece triste que elijáis la forma más limitada para comunicarlo al mundo, tanto hispanohablante, como los que utilicen traductores automáticos.

Autor: Mireia

Moltes Felicitats nois, seguiu així!!!!!
Heu fet un treball genial!

Autor: lentejuela

ENHORABUENA. PERO:

ME PARECE DESAPROPIADO SU DIFUSION EN CATALAN, ESTO SOLO HACE QUE SU ALCANCE SEA INFINITAMENTE MENOR.

Autor: Vladi

Enhorabueno, la verdad es que es un artefacto casero muy profesional, se nota q os lo habeis trabajado mucho, felicidades!

Autor: GLORY I – lietuviškas meteorologinis radiozondas | daikciukai.lt

[...] Meteotek [...]

Autor: RAÜL

Brutal!!! M’ha encantat com està tot explicat, les fotos, imatges del recorregut… Enhorabona, ho faré servir per explicar als meus alumnes com es podem fer grans coses amb pocs mitjans!!!

Autor: Nom_necessari

Enhorabuena! Unas fotos impresionantes :)

Autor: azafatas

felicitats nens!

Autor: z

No me lo creo. Si fueran castellanos, asturianos, anadaluces… todavía.

Publicar un comentari